Iz muzeja u prirodu 2016.

12. svibnja. do 11. lipnja 2016.

Pogledaj izložbu besplatno!

 

Učlani se u mrežu prijatelja HPM-a i ostvari brojne pogodnosti!

Cilj programa „Iz muzeja u prirodu“ je omogućiti posjetiteljima Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja doživljaj prirodnih vrijednosti neposredno na izletima u prirodi. Poučni izleti u prirodu pod vodstvom kustosa provode se kao lagane šetnje odabranim planinarskim stazama Medvednice i ostalih hrvatskih planina, na kojima se izravno susreću i pojašnjavaju značajni prirodni fenomeni. Radionice za djecu i popularno znanstvena predavanja održavaju se u Hrvatskome prirodoslovnome muzeju gdje građani mogu razgledati i dio fundusa muzeja kroz aktualni stalni postav i tematske izložbe.

Program se redovito provodi tijekom svibnja i lipnja te u rujnu i listopadu. Detaljnije informacije o izletima bit će dostupne na web stranicama muzeja.

Iznimno, na zahtjev organizirane školske grupe moguće je dogovoriti poučni izlet i u posebnom terminu izvan službenog termina odvijanja programa.

Preuzmite:
Raspored poučnih izleta u prirodu i radionica za djecu za svibanj i lipanj 2016.

Izlet Park prirode Učka - kanjon Vela draga i vršni dio Učke koji je trebao biti 14.5. otkazan je zbog nepovoljne vremenske prognoze.

***
Prva poučna šetnja i radionica za djecu ovogodišnjeg programa "Iz muzeja u prirodu":
12. svibanj, četvrtak u 17.00 sati

Poučna šetnja i radionica za djecu:
Zagrebačkim ulicama… Zagreb u kamenu

Krenite s nama u šetnju kroz aktualnu izložbu „Zagrebačkim ulicama...Zagreb u kamenu“, gdje ćemo zajedno upoznati stijene, odnosno građevni kamen, od kojeg su izgrađene najpoznatije zagrebačke građevine. Osim toga saznati ćemo zašto se zagrebačka katedrala stalno obnavlja, te koji se fosili mogu vidjeti dok šećemo našim gradom. Nakon izložbe uz stručno vodstvo, proučavanje stijena i fosila te ispunjavanje radnog listića krenuti ćemo u šetnju. Šetnja uključuje obilazak Trga svetog Marka, Zagrebačke katedrale, Trga bana Jelačića te kino Europa.

Voditelji šetnje i radionice: Petra Šparica, Katarina Krizmanić i Nediljka Prlj Šimić