Scena Amadeo

Klupska kazališno-glazbena scena Amadeo započela je s radom u ljeto 2000. godine u prostoru atrija Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu. Od 2006. godine do 2009. Scena je djelovala u Muzeju za umjetnost i obrt. U sezoni - ljeto 2010. Scena Amadeo se vraća na Gornji grad, u atrij Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, u prostor koji je svojom arhitekturom i akustikom predstavlja sjajan okvir za odvijanje kazališnih predstava i koncerata, te raznovrsnih multimedijalnih događanja.

 

Scena Amadeo već godinama je jedina zagrebačka ljetna polivalentna Scena čiji program traje tijekom srpnja, kolovoza i rujna. U prosjeku, tjekom ljeta na Sceni Amadeo se izvede pedesetak kazališnih predstava, koncerata i filmskih uz sudjelovanje više od dvjesto renomiranih hrvatskih i inozemnih umjetnika.


Programski odbor Scene Amadeo postavio je visoke kriterije u odabiru glazbenog, kazališnog i filmskog programa. U glazbenom dijelu to je opredjeljenje za koncerte klasične glazbe s posebnim naglaskom na nastupima mladih talentiranih glazbenika, jazz koncerte s afirmiranim hrvatskim i inozemnim glazbenicima te koncerte etno i popularne glazbe. U odabiru kazališnog programa Programski odbor se opredjelio za premjerne i reprizne komorne kazališne i baletne predstave, monodrame te stand-up teatar hrvatskih i inozemnih autora. Scena Amadeo otvorena je i filmu, tako se u sezoni 2001. i 2007. održao program Motovun u Zagrebu, a u sezoni 2010. filmski program Pula u Zagrebu.

 

izvor teksta: https://www.scenaamadeo.hr/hr/o-sceni/o-nama