mr. sc. Nediljka Prlj Šimić

Katarina Krizmanić, dipl.ing.

Nedjeljko Mikac (dizajn)

Zagreb

2018. - 2019.

svakim danom 10-23h

Muzeji izvan muzeja

U svom premijernom izdanju 2018. godine, Muzeji izvan muzeja izazvali su veliko zanimanje javnosti svojim inovativnim pristupom i originalnom koncepcijom s preko 20 tisuća posjetitelja. Hrvatski prirodoslovni muzej i Turistička zajednica grada Zagreba otvorili su manifestaciju Muzeji izvan muzeja i 2019. godine, koja se od 10. do 17. svibnja 2019. godine održala na Trgu bana Jelačića.

Sudionici manifestacije bili su Hrvatski prirodoslovni muzej, Arheološki muzej u Zagrebu, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Tehnički muzej Nikola Tesla, Hrvatski povijesni muzej, Etnografski muzej, te Muzejski dokumentacijski centar i gostujući Muzej Radboa iz Radoboja. Svaki od muzeja sudionika predstavio se pomno osmišljenom prigodnom ekspozicijom, a sudjelovali su i u realizaciji brojnih radionica i predavanja.

 

Hrvatski prirodoslovni muzej

 

Ekspozicija Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja na manifestaciji Muzeji izvan muzeja MIM 2019 bila je posvećena prezentaciji prirodoslovlja u novom muzeju, a tragom svijetlog i pozitivnog primjera korištenja sredstava EU fondova u partnerstvu s Gradom Zagrebom.

 

 

2019

2018