Međunarodni dan muzeja

18. svibnja 2023.
Hrvatski prirodoslovni muzej
Suzana Buzjak; Renata Brezinščak; Petra Šparica; Branimir Ivić; Draško Holcer

Pogledaj izložbu besplatno!

 

Učlani se u mrežu prijatelja HPM-a i ostvari brojne pogodnosti!

🔸 𝗩𝗜𝗥𝗧𝗨𝗔𝗟𝗡𝗜 𝗛𝗘𝗥𝗕𝗔𝗥𝗜𝗝
Virtualni herbarij Hrvatskog prirodoslovnog muzeja je baza fotografiranih herbarijskih primjeraka iz Herbarija višeg bilja te Herbarija Trinajstić. Fotografirani su samo inventarirani primjerci, a na fotografijama su vidljive i etikete s pripadajućim podacima. Virtualni herbarij redovito se dopunjava, ovisno o obradi novih primjeraka.
https://bit.ly/Virtual_herbarij
🔶🔹instaliraj aplikaciju
👉 https://bit.ly/eTurtle_app
🔹 𝗭𝗮𝗶𝗴𝗿𝗮𝗷 𝗺𝗲𝗺𝗼𝗿𝘆
Zapamti gdje se skriva koja prirodnina i pronađi njen par! Pronađi ih što više i što brže. U svakom novom pokušaju - novi je raspored, a ima i novih sličica. Igrati se može samostalno, ali i u društvu. Tako igra može biti i natjecateljskog karaktera. Saznaj tko bolje pamti, tko je brži, ti ili tvoji prijatelji!
http://www.hpm.hr/hpm_memory/
🔸 𝗦𝗹𝗮𝗴𝗮𝗹𝗶𝗰𝗮 𝗴𝗲𝗼𝗹𝗼𝘀̌𝗸𝗮 𝗱𝗼𝗯𝗮
U ovoj igri učimo geološka razdoblja, njihova imena, vremenska trajanja i glavna zbivanja u njima. Za početak slaganja promiješaj sličice i nastavi igru klikom na sličicu koja će se tada pomaknuti na prazno polje. Mala pomoć u slaganju geoloških razdoblja su redni brojevi sličica koji se mogu i sakriti, što igru čini izazovnijom. Cilj je složiti slagalicu u što kraćem vremenu.
http://www.hpm.hr/slagalica/
🔹 𝗣𝗿𝗲𝘂𝘇𝗺𝗶𝘁𝗲 𝗯𝗼𝗷𝗮𝗻𝗸𝘂 „Izumrli divovi Hrvatske“ i otkrijte koji su još izumrli divovi geološke prošlosti živjeli na prostorima današnje Hrvatske..
Evo prilike da barem nakratko, u mašti postanete paleontolog i da, bojeći ove životinje završite rekonstrukciju njihova izgleda. Svakako obratite pažnju na okoliš u kojem je životinja živjela! Kratka zanimljivost o svakoj od ovih životinja može vam dati neke smjernice kako obojati životinju ili jednostavno samo budite kreativni i maštoviti. Bojice u ruke i dovršite posao paleontologa i tako napravite novi izgled ovih izumrlih divova koristeći svoja znanja, ali i maštu.
https://drive.google.com/file/d/1WdKTi3gIazRmiezSMG5vsJbTDxac1ttW/view?usp=share_link
🔸 𝗗𝗶𝗻𝗼 𝗸𝘃𝗶𝘇
Poznajte li dovoljno dinosaure?http://www.hpm.hr/.../Interaktivni%20sadr%C5.../Dino%20kviz
🔶🔹pregledaj ostale interaktivne sadržaje
👉 https://bit.ly/Interaktivni_sadržaji
🔹
𝗣𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻𝘁𝗮𝗰𝗶𝗷𝗮 𝗻𝗼𝘃𝗼𝗴 𝗛𝗿𝘃𝗮𝘁𝘀𝗸𝗼𝗴 𝗽𝗿𝗶𝗿𝗼𝗱𝗼𝘀𝗹𝗼𝘃𝗻𝗼𝗴 𝗺𝘂𝘇𝗲𝗷𝗮 𝟮𝟬𝟮𝟯
Saznajte što nas očekuje u novom muzeju
Noć muzeja.hr