Noć muzeja 2016.

29. siječnja 2016.
Hrvatski prirodoslovni muzej

Pogledaj izložbu besplatno!

 

Učlani se u mrežu prijatelja HPM-a i ostvari brojne pogodnosti!

Program Noći muzeja 2016:

18:00 - 01:00 h – IZLOŽBE

Posjetitelji Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja moći će razgledati stalni mineraloško-petrografski i zoološki postav te izložbe: Zagrebačkim ulicama… Zagreb u kamenu, Vatroslav Kuliš – Životinjsko carstvo, Metamorfoza - san proždrljive gusjenice

18:00 - 01:00 - IZLOŽBA Naturfašnik - naših prvih pet godina
Hrvatski prirodoslovni muzej u svojim prostorima već pet godina organizira veseli dječji fašnik, a upravo zbog ideje povezanosti maskiranih posjetitelja Muzeja s prirodoslovljem (naturom) nazvan je „Naturfašnik“. Ovom izložbom obilježit će se prvih pet godina "Naturfašnika" te istovremeno najaviti i novi Naturfašnik koji će biti organiziran 6. i 7. veljače 2016. u našemu Muzeju.

18:00 - 01:00 - IZLOŽBA Interaktivni DNA info-pult
Virtualna izložba o DNA molekuli i molekularno-genetičkim istraživanjima u Muzeju. Primjena novih tehnologija u rasvjetljavanju problematike povijesnih evolucijskih istraživanja Muzeja.


18:00 - 01:00 h - PREDSTAVLJANJE: Začetnici i čuvari muzejskih zbirki HPM-a
U okviru teme "Noći muzeja 2016" Hrvatski prirodoslovni muzej predstavit će najznačajnije muzealce i prirodoslovce koji su svojom djelatnošću ostavili neizbrisiv trag u stvaranju HPM-a. Bit će predstavljeni Mijat Sabljar, Josip Kalasancij Schlosser pl. Klekovski, Gjuro Pilar, Spiridion Brusina, Dragutin Gorjanović Kramberger, Mijo Kišpatić i Nikola Fink.


19:00 - 22:00 h - ZABAVNI PROGRAM: Gutači vatre
Performans s gutačima vatre


18:00 - 01:00 h - ZABAVNI PROGRAM: Fotkaona
Fotkaona je foto-kabina namijenjena fotografiranju posjetitelja u Noći muzeja. Fotografirajte se, usput se zabavite i sa sobom ponesite veselu i simpatičnu uspomenu na Hrvatski prirodoslovni muzej!


18:00 - 01:00 h - GLAZBENI PROGRAM: DJ Martyn Dox & DJane No One
Dok čekate red za ulaz u Hrvatski prirodoslovni muzej, naši DJ Martyn Dox & DJane No One samo za vas biraju najbolju glazbu!