Noć muzeja 2017. u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju

27. siječnja 2017.
Hrvatski prirodoslovni muzej

Pogledaj izložbu besplatno!

 

Učlani se u mrežu prijatelja HPM-a i ostvari brojne pogodnosti!

Noć muzeja 2017. u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju - 27. siječnja 2017. od 18-00 sati

Atrij muzeja - Prezentacija projekta "Kultura, znanost i obrazovanje u funkciji gospodarskog razvoja - Novi Hrvatski prirodoslovni muzej

***
Razgledavanje stalnog mineraloško-petrografskog i zoološkog postava.

***
Izložba Metamorfoza - san proždrljive gusjenice
Leptiri, a osobito danji, zbog svoje ljepote i lakog zapažanja pobuđuju pažnju ljudi. Promjene u okolišu imaju za posljedicu pad brojnosti leptira i drugih biljnih i životinjskih skupina, a zbog njihove ljepote i karizme za razliku od većine drugih skupina pad brojnosti danjih leptira i njihov nestanak s nekog područja čini gubitak biološke raznolikosti vidljiv svima.
***
Izložba Miocen sjeverne Hrvatske
Izložba „Miocen sjeverne Hrvatske (Od blata do zlata)“ prikazuje promjene na prostoru sjeverne Hrvatske kroz dug vremenski period od gotovo 20 milijuna godina, tijekom kojeg se neprestance mijenjao izgled ovog područja. Svjedoče o tome debele naslage različitih miocenskih taložina, koje u sebi čuvaju ostatke ondašnjeg živog svijeta: školjkaša, puževa, foraminifera, ostrakoda, dijatomeja, silikoflagelata, algi, koralja, ježinaca, rakova, riba, kitova, morskih krava, praslonova, prakonja, peludi i spora, lišća, debala i plodova golo- i kritosjemenjača, kukaca, te mnogih drugih bića, kao i tragove aktivnosti organizama (ihnofosile).
***
Izložba Zvukovi kukaca - orkestar najmanjih
U postavu izložbe prate vas zvukovi prirode kojih se neki od vas sjećaju iz djetinjstva, a koje danas možemo čuti samo u čistim, netaknutim dijelovima prirode. Najpoznatiji među njima je neumorni poljski šturak, a društvo mu pravi moćna hrastova strizibuba. U ovom našem zboru od svih vrsta zasigurno je najglasniji i najbizarniji pjevač perverzna i pohotna vodena stjenica koja pjeva – penisom!
***
Popratni program:

Atrij - prezentacija novog Hrvatskog prirodoslovnog muzeja
***
19:00, 21:00 i 23:00 sata
Nastup peformera sa vatrom – ispred muzeja
***
Također, tu večer ćete imati priliku uključiti se u nagradnu igru i osvojiti besplatne godišnje ulaznice koje vam omogućavaju besplatan ulaz u muzej tijekom cijele godine.

Vidimo se na druženju uz pečeno kestenje i kuhano vino!