Održana konferencija „Rezultati i dobrobiti LIFE projekata”

12. veljače 2019.
Grad Zagreb

Pogledaj izložbu besplatno!

 

Učlani se u mrežu prijatelja HPM-a i ostvari brojne pogodnosti!

U Zagrebu je jučer održana konferencija „Rezultati i dobrobiti LIFE projekata“ koju je u dvorani Vatroslav Lisinski organizirala Nacionalna kontakt točka za Program LIFE Ministarstva zaštite okoliša i energetike RH. Na konferenciji su sudjelovali gđa Renata Brezinščak, muzejska pedagoginja i voditeljica edukacije projekta, g. Dario Vuljanko, financijski koordinator projekta, g. Jure Miočić-Stošić, pomoćnik koordinatora i dr. sc. Draško Holcer, koordinator projekta iz Hrvatskog prirodoslovnog muzeja te gđa. Mateja Zekan i dr.sc. Peter Mackelworth, predstavnici Instituta Plavi svijet, također partnera projekta. Na konferenciji, na kojoj je sudjelovalo preko 160 sudionika, g. Jure Miočić-Stošić predstavio je prve objedinjene rezultate projekta LIFE Euroturtles ostvarene nakon prve polovice projekta.

Uz konferenciju, održan je i sajam projekata na kojem je predstavljeno četrnaest uspješnih LIFE projekata koji se provode u Hrvatskoj. Naš projekt na sajmu su predstavljali gđa. Renata Brezinščak i naši projektni partneri iz Instituta Plavi svijet s Lošinja. Na sajmu smo izložili brojne informativne i promotivne materijale te smo razmijenili informacije i iskustva sa sudionicima i posjetiteljima.

U završnom dijelu konferencije održana je panel diskusija na kojoj je sudjelovao koordinator LIFE Euroturtles projekta, dr.sc. Draško Holcer koji je govorio o prednostima suradnje s partnerima iz više zemalja, inovativnim tehnološkim rješenjima za praćenje morskih kornjača koja će se moći primjenjivati i u druge svrhe, izazovima upravljanja projektom koji se provodi u šest zemalja Europske Unije te prednostima financiranja aktivnosti zaštite prirode i biološke raznolikosti kroz program LIFE.

Konferenciju je otvorio g. Mario Šiljeg, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, a na otvaranju je govorio i g. Patrik Kolar iz Izvršne agencije za srednje i malo poduzetništvo Europske Unije (EASME).