Prvo mjesto na radionici /MUSEAR HACKATON/

12. prosinca. do 13. prosinca 2022.
Tehnički muzej Nikola Tesla
Petra Šparica; Branimir Ivić; Martin Glavnić

Pogledaj izložbu besplatno!

 

Učlani se u mrežu prijatelja HPM-a i ostvari brojne pogodnosti!

Naši muzealci Petra Šparica, Branimir Ivić i Martin Glavinić u suradnji s kolegama iz Arheološkog muzeja u Zagrebu Zoricom Babić, Porinom Rezničekom Ščukancem, Zoricom Babić i Majom Šesnić osvojili su prvo mjesto na MUSEAR hackathon radionici.

Nakon održanih hackatona partnera projekta MUSEAR, 12. i 13. prosinca 2022. godine u Tehničkom muzeju “Nikola Tesla” u Zagrebu, Novena organizira jedinstvenu besplatnu radionicu izrade digitalnih narativa u kulturi, MUSEAR Hackaton.

Ovo besplatno, edukativno događanja koje isprepliće IT, umjetnost i kulturu namijenjeno je kustosima, muzejskim djelatnicima, edukatorima, stvarateljima u području kulture i umjetnosti.
Tijekom dva dana hackatona sudionici su u suradnji s mentorima prošli razvoj scenarija, snimanje i pripremu digitalnih materijala (slika, teksta, zvuka, video zapisa, 3D modela i animacija, 360 slika i 360 videa), nakon čega će grupe sudionika osmišljavati i stvarati svoje digitalne narative temeljem izložaka u samom prostoru muzeja Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Nakon izrade narativa grupno su se demonstrirali prezentacije i evaluirali po više kriterija, te se proglasio pobjednički tim koji je dobio potporu za finalizaciju izrađene digitalne prezentacije za Tehnički muzej Nikola Tesla. Oblici potpore mogu uključivati snimanje i obradu digitalnih materijala, savjete za tehničke aspekte i narativnu strukturu, te pomoć pri izradi složenijih scena i programiranju.
Prijave za MUSEAR hackathon besplatne, a sudjelovati se može pojedinačno ili grupno.

*Partneri projekta MUSEAR, koji je sufinanciran iz programa Kreativna Europa Europske unije Creative Europe su: Pro Progressione IVAR Studios Howest KÖME - Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete
Lepenski Vir NaFilM: Národní filmové muzeum Novena d.o.o.