Skupi ih sve - tjedan mobilnosti

16. rujna. do 22. rujna 2021.
Martina Podnar Lešić; Suzana Buzjak

Pogledaj izložbu besplatno!

 

Učlani se u mrežu prijatelja HPM-a i ostvari brojne pogodnosti!

U okviru Europskog tjedna mobilnosti 2021 (od 16. do 22. rujna), ulogu stalnog postava trenutno zatvorenog Muzeja zamijenit će ulice grada Zagreba. Uz pomoć uputa i karti, morate pronaći kipove životinja te “okinuti” selfie s njima! Osim kipova životinja na karti će biti označene i autohtone vrste drveća, a u slučaju da niste sigurni u što gledate tu je i link preko kojeg možete sami provjeriti vrstu biljke: https://gis.zrinjevac.hr/. Fotografije ćete potom pokazati djelatnicima muzeja na info punktu (HPM, Demetrova 1) te preuzeti naljepnicu s fotografijom odgovarajućeg ili povezanog muzejskog predmeta. Na punktu možete prelistati uz predmet vezane muzejske publikacije te dobiti brojne dodatne zanimljive informacije o životinji i stablu, odnosno samom muzejskom predmetu ili programu.

Vaš ”Lov na blago” odvijati će se u centru na području Gornjeg i Donjeg grada i u tri rekreacijska prostora (park Maksimir, savski nasip, Jarun) na koji dolazite javnim prijevozom s Trga bana Josipa Jelačića. Postavljenim izazovom (“Skupi ih sve”) pozivamo vas na aktivnu mobilnost te da pješice istražite znamenitosti svoga grada, a i na korištenje javnog prijevoza radije nego osobnog automobila.

U nastavku vam prilažemo materijale koji će vam pomoći u vašem lovu na blago, a sastoji se od mapa i fotografija lokacija koje su bitne za popunjavanje vašeg albuma! Naravno da i nagrađujemo vaš trud. Popunjen cijeli ili do pola, nagrada je zagarantirana. Sretno!

Termini za preuzimanje naljepnica na punktu: subota i nedjelja 10-12h i 17-19h te ponedjeljak, utorak i srijeda 17-19h

Lokaliteti stabla download
Lokaliteti fauna download
Karte lokaliteta za ispis