Studenti biologije posjetili zoološke čuvaonice

17. do 27. siječnja 2023.
Muzejske čuvaonice Novi Petruševec
Vlatka Mičetić Stanković; Denis Bućan

Pogledaj izložbu besplatno!

 

Učlani se u mrežu prijatelja HPM-a i ostvari brojne pogodnosti!

1. Posjet studenata PMF-a, Biološkog odsjeka u sklopu kolegija Zdravstvena i veterinarska entomologija 17. siječnja 2023. godine u Entomološku čuvaonicu HPM-a pod vodstvom više kustosice Doc. dr. sc. Vlatke Mičetić Stanković gdje su se upoznali s muzejskom građom, metodama obrade, zaštite i čuvanja muzejskih predmeta, razlikom između prirodnine, muzejskog predmeta i predmeta u muzeju te neizostavno mjesto i važnost muzeja i njihovih zbirki u recentnoj znanosti. Također, prilikom posjeta je dan naglasak na one predmete koji su od zdravstvenog ili veterinarskog značaja.
2. Posjet studenata PMF-a, Biološkog odsjeka u sklopu kolegija Invertebrata 23. i 27. siječnja 2023. godine u Čuvaonicu HPM-a - Zoološki odjel pod vodstvom muzejskog tehničara Denisa Bućana, mag.oecol. gdje su se upoznali s različitim načinima prepariranja zoološke građe, pohrane, obrade i zaštite. Studenti su imali priliku vidjeti bogatstvo zooloških zbirki Muzeja te upoznati se sa njihovom važnosti sa znanstvenog i s kulturološkog aspekta s naglaskom na zbirke beskralješnjaka.
3. Posjet studenata PMF-a, Biološkog odsjeka, sekcija za kornjaše pri udruzi studenata biologije "BIUS" 26. siječnja 2023. godine u Entomološku čuvaonicu HPM-a pod vodstvom više kustosice Doc. dr. sc. Vlatke Mičetić Stanković u cilju upoznavanja sa zbirkama kornjaša Muzeja i inteziviranja neophodne suradnje sekcije s Muzejom.