Zagrebački sveti majmuni - uz zajedničku akciju muzejskih pedagoga Hrvatske

18. do 18. svibnja 2014.

Pogledaj izložbu besplatno!

 

Učlani se u mrežu prijatelja HPM-a i ostvari brojne pogodnosti!

Zagrebački sveti majmuni
U mjesecu edukativne akcije muzejskih pedagoga upoznajte skupinu majmuna langura, znanih kao sveti, istražujte u muzejskom postavu, sudjelujte u radionicama, predavanjima te dođite na prigodni prodajni sajam kako biste se upoznali s raznolikim načinima kojima je priroda prisutna ne samo u životu stanovnika indijskoga potkontinenta nego i svih nas.

Neobična zgoda zagrebačkih Hanumanovih langura, poznatih i kao sveti indijski majmuni, povezala je muzej, Zoološki vrt i Indijski kulturni centar. Ti su majmuni porijeklom iz Indije, pa smo u suradnji s Indijskim kulturnim centrom osmislili raznovrsni program kako bismo upoznali prirodnu i kulturnu baštinu Indije.

Čekamo vas u muzejskim prostorima sa šalicama čaja, prirodnom kozmetikom, radionicom začina, joge te likovnim radionicama i bajkopričaonicama za one mlađe. Svaki tjedan otkrit ćemo skupa nešto novo, utorkom, četvrtkom, subotom ili nedjeljom.

U muzeju će se održati radionice za djecu i odrasle te popularna predavanja, sve uz degustaciju indijskog čaja. Pratite najave radionica i predavanja na našim web stranicama, a raspored svih događanja preuzmite ovdje.

Organizatori su Hrvatski prirodoslovni muzej i Udruga Lotos – Indijski kulturni centar Zagreb uz podršku Veleposlanstva Republike Indije, Ministarstva kulture i Grada Zagreba.

Autorice programa u muzeju:
Renata Brezinščak & Marijana Vuković

Pročitajte više...