eTurtle - aplikacija za prijavu opažanja morskih kornjača

01. rujna 2018.

Pogledaj izložbu besplatno!

 

Učlani se u mrežu prijatelja HPM-a i ostvari brojne pogodnosti!

eTurtle je aplikacija za pametne uređaje namijenjena prikupljanju informacija o opažanjima morskih kornjača u prirodi. Trenutno je dostupna za Android OS i može se preuzeti sa PlayStore.

Morske kornjače su globalno ugrožene i svatko može pomoći njihovoj zaštiti. Uključite se u naš program građanske znanosti, dojavite vaša opažanja, pogledajte što su dojavili drugi. Vaše dojave pomoći će nam utvrditi prijetnje i područja interakcija s morskim kornjačama čime pomažete izraditi bolje mjere za njihovo očuvanje. Uz vašu podršku želimo osigurati bolju i sigurniju budućnost za naše morske kornjače!

Aplikacija je dostupna na hrvatskom, engleskom, slovenskom, grčkom, talijanskom i malteškom. Aplikacija će u skoroj budućnosti dobiti i iOS verziju te posebni interaktivni web-site. Za pregled dojava (lokacije, fotografije itd) nije se potrebno logirati, no za dojavljivanje potrebno je imati login. Logirati se možete jednostavno i pomoću vašeg Google ili FB profila.

Aplikaciju je izradio Hrvatski prirodoslovni muzej u suradnji s partnerima projekta LIFE Euroturtles (LIFE15 NAT/HR/000997) kojeg su-financira EU. Cilj projekta je unaprjeđenje statusa zaštite populacija glavate i zelene želve, prioritetnih vrsta morskih kornjača EU. Posjetite www.euroturtles.eu

Pogledajte i prilog na HRT-u.