Čarobni svijet fosila

16. svibnja. do 30. rujna 2013.

Pogledaj izložbu besplatno!

 

Učlani se u mrežu prijatelja HPM-a i ostvari brojne pogodnosti!

Izložba "Čarobni svijet fosila" rezultat je suradnje kustosa Geološko-paleontološkog odjela Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja te učenika i profesora Grafičkog odjela, Odjela za dizajn metala, Kiparskog odjela i Odjela za dizajn keramike Škole primijenjene umjetnost i dizajna. Riječ je o prigodnim radionicama koje su se, obilježavajući Međunarodni dan muzeja, od 2009. do 2012. godine, održavale u prostorima Hrvatskoga prirodoslovnog Muzeja.

Sklad i ljepotu zamršene građe fosila mladi su umjetnici percipirali i oblikovali na sebi svojstven način. Proučavajući raznolike forme fosila dali su potpunu slobodu svojoj umjetničkoj duši povezujući iskonsku ljepotu sa suvremenim izričajem, pritom stvarajući nesvakidašnje radove prikazane na ovoj izložbi, na kojoj se znanost i umjetnost isprepliću u svojim rudimentarnim značenjima i ponovno pronalaze same sebe kroz igru, samoizražavanje i kreativnost.

Učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna izrazili su to svojim radovima u različitim tehnikama. I učinili svijet fosila čarobnim...