Cro Gea - izložba fotografija

25. listopada. do 11. studenog 2016.
Hrvatski prirodoslovni muzej

Pogledaj izložbu besplatno!

 

Učlani se u mrežu prijatelja HPM-a i ostvari brojne pogodnosti!

Hrvatski prirodoslovni muzej i Hrvatsko geološko društvo

Izložba fotografija
CRO GEA
HPM, 25. 10. 2016. – 11. 11. 2016.Nakon male stanke, pred nama je peta po redu GEA, izložba fotografskih radova članova i prijatelja Hrvatskoga geološkog društva, koje je i njen organizator. Ovogodišnja GEA nosi naziv „Cro Gea“ i bit će svečano otvorena u Hrvatskome prirodoslovnom muzeju u utorak, 25. listopada 2016. godine u 14 sati.
Očekivano, ova lijepa manifestacija polako prerasta u tradicionalno događanje, koje je, usput, natjecateljskog karaktera. Od mnoštva fotografija pristiglih na pozivni natječaj, povjerenstvo je i ove godine odabralo 40 najuspjelijih, koje su i prikazane na izložbi. Imena autora fotografija nisu istaknuta, već samo naslovi fotografija koji stoje uz broj fotografije. Posjetitelji su pozvani da, po vlastitom nahođenju, odaberu tri najljepše fotografije te svoje glasove ubace u glasačku kutiju.

Zamišljeno je da izložba bude postavljena u institucijama čija je djelatnost dijelom vezana i uz geologiju, a to su INA, Hrvatski geološki institut, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Hrvatski prirodoslovni muzej i Prirodoslovno-matematički fakultet. Po završetku ciklusa izlaganja, krajem godine, na redovitoj godišnjoj skupštini Hrvatskoga geološkog društva, biti će proglašene najbolje fotografije (po izboru posjetitelja) te održana aukcija fotografija, a sredstva prikupljena prodajom fotografija biti će uplaćena u humanitarne svrhe.

Kako je ovogodišnja tema izložbe vezana uz gelogiju Hrvatske, bit će, nadamo se, zanimljiva ne samo kolegama iz struke, nego i širokom krugu muzejskih posjetitelja kojima će se razotkriti još mnoge ljepote naše prekrasne Hrvatske, iz jednog posve novog ugla...

I ne samo to, vjerujemo da će izložba poslužiti i kao dobra podloga za popularizanje geološke struke, jer, napokon, to je i jedna od temeljnih zadaća i Hrvatskoga geološkog društva i Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja.