Izložba - Sjećanja

22. do 02. prosinca 2022.
Galerija AMZ
Ivica Lajtner

Pogledaj izložbu besplatno!

 

Učlani se u mrežu prijatelja HPM-a i ostvari brojne pogodnosti!

U utorak, 22. studenoga 2022. godine s početkom u 19 sati u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu (Pavla Hatza 6) održat će se otvorenje gostujuće izložbe fotografija Hrvatskog prirodoslovnog muzeja: Hrvatski prirodoslovni muzej – Sjećanja. Izložba ostaje otvorena do 2. prosinca 2022. godine. Ulaz je besplatan.

Autor izložbe: Ivica Lajtner

Autor fotografija Ivica Lajtner je većinu svog fotografskog rada realizirao u crno-bijeloj fotografiji i nastoji svaku izložbu ostvariti u toj tehnici. Na ovoj izložbi nostalgiju za starim Hrvatskim prirodoslovnim muzejom pod nazivom Sjećanja prikazuje u 18 fotografija velikog formata (100x70 cm) kojima je zaustavio nekadašnji pogled u fundus i interijer muzeja kakvog smo poznavali od 1867. do potresa u ožujku 2020. godine.

Ivica Lajtner
Životopis
Rođen je u Zagrebu 1950. godine. Fotografijom se profesionalno bavi od 1971. godine. Radio je u Večernjem listu, Politici, Jutarnjem listu, Areni, Globusu, Playboyu te je bio dugogodišnji urednik fotografije u glasilu Ministarstva unutarnjih poslova Halo 92. Objavljivao je fotografije u znanstvenim i stručnim časopisima: Ekološki glasnik, Priroda i Natura Croatica. Njegovi radovi objavljeni su u monografijama: Bit ćete mi svjedoci - Ivan Pavao II. ponovno u Hrvatskoj, Ranjena Crkva u Hrvatskoj i Prirodna baština Hrvatske. Objavio je i tri fotomonografije o Karlovačkoj županiji: Mostovi Karlovačke županije, Utvrde i kurije Karlovačke županije i Crkve Karlovačke županije. Član je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske (ULUPUH-a) te Hrvatskog novinarskog društva. Do sada je imao trideset samostalnih i devet skupnih izložbi fotografija u zemlji i inozemstvu.

Impresum:

Organizatori: Hrvatski prorodoslovni muzej, Arheološki muzej u Zagrebu

Autor izložbe: Ivica Lajtner /HPM

Foto:
Ivica Lajtner/HPM