Izložba - Zagreb dok ga još ni bilo - prije 1094.

06. lipnja. do 19. kolovoza 2018.

Pogledaj izložbu besplatno!

 

Učlani se u mrežu prijatelja HPM-a i ostvari brojne pogodnosti!

Izložba „Zagreb dok ga još ni bilo – prije 1094.“
Od 6. lipnja do 19. kolovoza 2018. godine

U utorak, 5. lipnja, 2018. s početkom u 20 sati u Arheološkom muzeju u Zagrebu održat će se otvorenje izložbe "Zagreb dok ga još ni bilo - prije 1094.", autorskog projekta Zorana Gregla, Nenada Jandrića i Željka Kovačića.

Tijekom 28 godina sustavnog provođenja muzejsko-edukativne akcije „Zagreb dok ga još ni bilo – prije 1094.“ dvanaest je muzejskih predmeta, a u vidu svojih replika, iz statičnog muzejskog okoliša izašlo u vrevu zagrebačkih ulica, na autentična mjesta njihova pronalaska. Njihovo je poslanje osvijestiti prirodno i kulturno nasljeđe Zagreba te živućem gradskom tkivu udahnuti dašak muzealnosti.

Izložba je obrat! Kako se spomenici s ulica ne mogu vratiti u muzej, primorani smo prezentirati njihove originale. Kit, bradati muškarac iz Petrinjske, rijetko dobra supruga, vunasti mamut i ostalo društvo nastojat će dašak urbanog života unijeti u muzejski prostor, na ovoj izložbi o Zagrebu kojeg, doduše, tad još nije bilo.

Sudjeluju: Poncije iz Kerestinca, mamut iz Frankopanske, Egnatulej Florentin, Jupiter, bradonja iz Petrinjske, lampica s Mirogojske, car Dioklecijan, supruga kakvih je malo, zagrebački kit i ostali.

***
foto: www.amz.hr