Izložba Crno-bijela Gea

18. rujna 2019.
Hrvatski prirodoslovni muzej

Pogledaj izložbu besplatno!

 

Učlani se u mrežu prijatelja HPM-a i ostvari brojne pogodnosti!

Izložba fotografskih radova članova i prijatelja Hrvatskoga geološkog društva, koje je ujedno i njen organizator, znakovito nazvana GEA, održava se ove godine po osmi put. Ovogodišnja GEA nosi naziv „CRNO-BIJELA GEA“ i bit će svečano otvorena u Hrvatskome prirodoslovnom muzeju u srijedu, 18. rujna 2019. godine u 13 sati.

Očekivano, ova lijepa manifestacija polako prerasta u tradicionalno godišnje događanje Hrvatskoga geološkog društva, koje je, usput, natjecateljskog karaktera. Od mnoštva fotografija pristiglih na pozivni natječaj, povjerenstvo je i ove godine odabralo 40 najuspjelijih, koje su i prikazane na izložbi. Imena autora fotografija nisu istaknuta, već samo naslovi fotografija koji stoje uz broj fotografije. Posjetitelji su pozvani da, po vlastitom nahođenju, odaberu tri najljepše fotografije te svoje glasove ubace u glasačku kutiju.

Izložba se uobičajeno, postavlja u institucijama čija je djelatnost vezana uz geologiju, a do sada je bila u INA d.d. te u Hrvatskome geološkom institutu, a nakon Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, gdje će biti dostupna za razgledavanje i široj javnosti, a ne samo struci, bit će postavljena još i u prostorima Geološkog odsjeka PMF-a, kao i na RGN fakultetu. Na redovitoj godišnjoj skupštini Hrvatskoga geološkog društva, koja će se održati u prosincu 2019. godine, bit će proglašene najbolje fotografije (po izboru posjetitelja) te održana aukcija fotografija, a sredstva prikupljena prodajom fotografija biti će, kao i uvijek dosad, uplaćena u humanitarne svrhe.

Kako je ovogodišnja tema izložbe „CRNO-BIJELA GEA“, fotografije prikazane na izložbi vezane su uz raznolike prirodne, a posebice geološke pojave i motive, ovoga puta u crno-bijelim nijansama.

Nadamo se da će izložba biti zanimljiva, ne samo kolegama iz struke, nego i raznolikom krugu muzejskih posjetitelja koji će imati prigodu uživati u bezvremenskom dojmu koji pruža crno-bijela fotografija.

I ne samo to, vjerujemo da će izložba poslužiti kao dobra podloga za popularizanje geologije, jer, napokon, to je jedna od temeljnih zadaća i Hrvatskoga geološkog društva i Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja.