Izložba fotografija - GE(A)OMETRIJA

05. do 15. prosinca 2017.

Pogledaj izložbu besplatno!

 

Učlani se u mrežu prijatelja HPM-a i ostvari brojne pogodnosti!

Hrvatski prirodoslovni muzej i Hrvatsko geološko društvo
Izložba fotografija - GE(A)OMETRIJA
Hrvatski prirodoslovni muzej, 5. 12. 2017. – 15. 12. 2017.

Izložba fotografskih radova članova i prijatelja Hrvatskoga geološkog društva, koje je ujedno i njen organizator, znakovito nazvana GEA, održava se ove godine po šesti put. Ovogodišnja GEA nosi naziv „GE(A)OMETRIJA“ i bit će svečano otvorena u Hrvatskome prirodoslovnom muzeju u utorak, 5. prosinca 2017. godine u 13 sati.

Očekivano, ova lijepa manifestacija polako prerasta u tradicionalno godišnje događanje Hrvatskoga geološkog društva, koje je, usput, natjecateljskog karaktera. Od mnoštva fotografija pristiglih na pozivni natječaj, povjerenstvo je i ove godine odabralo 40 najuspjelijih, koje su i prikazane na izložbi. Imena autora fotografija nisu istaknuta, već samo naslovi fotografija koji stoje uz broj fotografije. Posjetitelji su pozvani da, po vlastitom nahođenju, odaberu tri najljepše fotografije te svoje glasove ubace u glasačku kutiju.

Izložba je do sada bila postavljena u institucijama čija je djelatnost vezana uz geologiju, a to su INA, Hrvatski geološki institut, Rudarsko-geološko-naftni fakultet i Prirodoslovno-matematički fakultet. Ove godine izložba završava svoj kružni ciklus u Hrvatskome prirodoslovnom muzeju, gdje će biti dostupna za razgledavanje i široj javnosti, a ne samo struci. Na redovitoj godišnjoj skupštini Hrvatskoga geološkog društva, koja će se održati 15. prosinca 2017. godine, također u Hrvatskome prirodoslovnom muzeju, biti će proglašene najbolje fotografije (po izboru posjetitelja) te održana aukcija fotografija, a sredstva prikupljena prodajom fotografija biti će, kao i uvijek dosad, uplaćena u humanitarne svrhe.

Kako je ovogodišnja tema izložbe vezana uz (su)odnos gelogije i geometrije, bit će, nadamo se, zanimljiva ne samo kolegama iz struke, nego i raznolikom krugu muzejskih posjetitelja kojima će se razotkriti još mnoge ljepote i skrivene geometrijske pravilnosti naše struke, iz jednog posve novog ugla...

I ne samo to, vjerujemo da će izložba poslužiti kao dobra podloga za popularizanje geologije, jer, napokon, to je jedna od temeljnih zadaća i Hrvatskoga geološkog društva i Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja.